Programul „Tinerii în Pragul Vieţii” (TPV) adună laolaltă experienţa a mii de profesori, educatori, psihologi, cadre medicale, părinţi si consilieri din multe ţării, experienţă dobândită prin efortul acestora de a aduce o rezolvare la problemele cu care se confruntă tinerii de azi, în întreaga lume (consumul de droguri, alcoolismul, bolile cu transmitere sexuală, prostituţia infantilă, imoralitatea, lipsa respectului faţă de sine şi faţă de cei din jur).

Programul nostru încearcă să abordeaze aceste probleme, ţinând seama de faptul că ele sunt interdependente şi să ofere soluţii pentru depistarea şi tratarea cauzelor care le generează.
Soluţiile oferite nu sunt noi, multe dintre ele fiind cunoscute de multă vreme, dar meritul Programului TPV este acela de a le face relevante pentru cultura de azi şi de a le expune într-un mod practic şi facil pentru cei ce doresc să le folosească.

În elaborarea materialelor TPV au fost folosite numeroase resurse ştiinţifice şi medicale. De asemenea, deoarece etica şi morala ce caracterizează civilizaţia noastră europeană au la bază învăţăturile moral-creştine, am considerat absolut necesară folosirea unor principii din Sfânta Scriptură, în special în definirea sistemului corect de valori al fiecărui om şi a caracterului.
Programul TPV este un program în contiună schimbare şi adaptare la cultura şi nevoile tinerilor. Așadar, suntem deschiși colaborărilor cu oricine este de acord cu spiritul programei noastre și care dorește să-şi aducă aportul.